Skip to main content

Informatie over deze professional

Naam: Bernette van der Spek
Praktijknaam: De Inspiratie Tuin
Omschrijving: De ervaring dat “VRIJ” worden van herinneringen aan nare ervaringen, uiteenlopende angsten en blokkades écht (!) mogelijk is, maakt dat ik vakkundig en liefdevol je doelgericht begeleid op je pad om je obstakels en demonen te transformeren tot positieve veranderingen en neutrale ervaringen. Je te leren leven vanuit vertrouwen in jezelf, in je lichaam en in de wereld.
Naast EFT (volgens Gary Graig, NOVET) werk ik ondersteunend met oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie, NLP, ontspanningsoefeningen, adem oefeningen, systemisch werk, energetisch lichaamswerk, hypnose en geef ik voedingsadvies. Verder behoort ook een coachende wandeling in de buitenlucht tot de mogelijkheden en desgewenst zet ik mijn paarden, die aan huis staan, in.
Het is echt fascinerend hoe het "bewuste" en het "onbewuste" brein met elkaar verweven zijn, wat het effect ervan is op je lichaam, je dagelijks functioneren en je slaap.
Als (kinder-) verpleegkundige met jarenlange ervaring in het ziekenhuis, ben ik overtuigd geraakt van de kennis van de Germaanse Nieuwe Geneeskunde. In de praktijk zag ik meer en meer ook andere dingen dan alleen datgene waar ik voor gestudeerd had. Het paste niet meer en trok daarom in december 2020 voor de laatste keer mijn witte uniform uit. De GNM (German New Medicine) kennis zet ik in bij de (mede-) behandelingen van lichamelijke klachten. EFT is uitstekend te gebruiken naast alle andere vormen van therapie.
Het is behalve de theoretische kennis vooral de ervarings-deskundigheid in de psychologische materie waarmee ik anderen ondersteun en begeleid *. Het maakt dat ik als HSP’er (High Sensitive Person) empatisch ben, dingen bij de ander herken en aanvoel en waardoor ik ook in woorden kan helpen uitdrukking te geven daar waar ze jou ontbreken (Hoewel EFT géén cognitieve therapie is, maakt het wel gebruik van taal). Analytisch, oplossings gericht, verhelderend en verbindend zijn kenmerken waarmee anderen mij omschrijven. De theoretische kennis is voor mij ondersteunend.

*De motivatie tot het volgen van de vele opleidingen en workshops was aanvankelijk om mijn eigen rugzak te legen. Mijn trauma’s en negatieve ervaringen te verwerken, om vrij te komen van verstrikkingen en de beste versie van mijzelf te worden. Dat gun ik jou ook!

Ben je gemotiveerd om je leven in eigen hand te nemen, dan help ik je heel graag!

Hoogbegaafde en hooggevoelige (HSP) kinderen zijn van harte welkom!
Online: Ja

Locatie & contact

Straat + huisnummer: Meikade 67
Postcode: 6744TC
Plaats: Ederveen
Telefoon: 0612727023
Website: https://deinspiratietuin.nl
Email: info@deinspiratietuin.nl

Tweede locatie

Straat + huisnummer:
Postcode:
Provincie 2e locatie:

Sociale media

Facebook:
LinkedIn: Bernette van der Spek
Twitter:
Instagram: