Skip to main content

Informatie over deze professional

Naam: Karin Timmer-Castelijns
Praktijknaam: BalanZin
Omschrijving: Over mijn praktijk en mijn aanbod
In mijn online praktijk help ik mensen met psychische (en lichamelijke klachten) naar een leven waarin zij het liefste helemaal verlost zijn van hun klachten / stresspatronen, dan wel veel minder last hebben en er prima mee kunnen dealen.

Alle klachten / stresspatronen hebben een oorsprong.
Van sommige klachten / stresspatronen weet je ook nog precies het moment waarop ze de kop op staken. En soms weet je ook nog wat daaraan vooraf ging. Op het moment dat het een logisch verhaal is qua oorzaak en gevolg, dat er sprake is van onverwerkte situaties en emoties, kunnen deze alsnog verwerkt worden. Ik gebruik hiervoor EFT (Emotional Freedom Techniques) en/of EMDR.

Meerwaarde EFT
Op het moment dat je geen idee hebt (of slechts een vaag idee) van de oorsprong van jouw klachten / stresspatronen, kan je in veel gevallen met EFT de huidige klachten aanpakken én al doende op zoek gaan naar onderliggende vergelijkbare momenten en emoties.

Waar ik je bij help, is het doorbreken van de koppeling tussen de (stressvolle) trigger die maakte dat jij ooit je stresspatroon aangeleerd hebt, en de stressreactie zelf.
Vaak is je stressreactie in de oorspronkelijke situatie heel nuttig, bijvoorbeeld wanneer je als kind in een ondergeschikte positie zit. Echter vaak is de reactie als volwassene, waarbij je nog hetzelfde reageert als toen je kind was, niet helpend en / of zelfs problematisch.

Via diverse therapievormen kun je leren de vicieuze cirkel tussen gedachten - gevoelens - gedrag te doorbreken op basis van anders denken / meer realistischer gedachten. Dat werkt tot op zekere hoogte prima. Alleen niet als er triggers zijn die in milliseconden je stresspatroon aan zetten en een emotie veroorzaken, ver voordat je ook maar iets kan bedenken met je verstand.
Het opruimen van onverwerkte emoties, maakt dat je niet meer getriggerd wordt en in emoties/stresspatronen schiet, maar je weer alle ruimte hebt om te denken én voelen én dus doen wat jij graag doet in jouw leven.

Met behulp van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) kan ik je desgewenst nog wat aanvullende tools bieden betreft het omgaan met emoties en gedachten, waarbij uitgangspunt is het leven waar jij heen wilt op basis van jouw behoeften en belangrijke waarden.

En tenslotte kan ik (met mijn achtergrond als leefstijlcoach) je evt. helpen je leefstijl te veranderen op die gebieden die aansluiten bij jouw hulpvraag. Denk hierbij naast adviezen op emotioneel en mentaal niveau die vooral aan bod komen m.b.v. EFT en/of EMDR, aan adviezen op fysiek niveau betreft ontspanning, beweging, voeding, slapen en omgeving en evt. op spiritueel niveau, zoals betreft zingeving.

Iet meer over mij
Ik ben een gedreven online therapeut met een achtergrond als gz-psycholoog. Op basis van mijn ervaring in psychologenpraktijken ben ik me steeds meer gaan verdiepen en specialiseren in het oplossen van klachten door onderliggende gebeurtenissen en stresspatronen aan te pakken. Ik ben erg enthousiast over EFT en EMDR en bereik hiermee hele mooie resultaten.

Online therapie
Sinds mijn (tijdelijke) verhuizing naar Bonaire in augustus 2022 werk ik online. Dat bevalt me erg goed. En het werkt ook nog eens net zo goed. Voordeel van online behandeling is dat je thuis in je veilige omgeving kan blijven en geen reistijd en dus geen vervoer nodig hebt. Bovendien kan de behandeling ook gewoon door gaan als je (vaker) in het buitenland of anderszins van huis bent.
Mijn ervaring is dat de meeste mensen die bewust kiezen voor online behandeling of twijfelen en het vanuit praktisch oogpunt willen proberen, erg tevreden zijn. Slechts een enkeling vindt het toch te lastig of mist iets in het contact.

Belangrijk is dat je voor de online sessies een rustige en comfortabele plek hebt waar je niet gestoord wordt. Het fijnste werkt het op een pc / laptop met een relatief groot scherm. Het is ook mogelijk op de telefoon maar een groter scherm is comfortabeler. De sessies vinden plaats via Skype, Teams of Jitsi. Je kan hierbij zelf je voorkeur aangeven.

Afspraken vinden meestal plaats onder schooltijd, dat wil zeggen voornamelijk in de ochtend en begin middag.

Neem gerust contact op om te kijken of we een passend moment kunnen vinden!
Online: Uitsluitend online
Plaats: Bladel
Telefoon: 0616022301
Website: https://balanzin.nl
Email: info@balanzin.nl

Sociale media

Facebook:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/balanzin/?originalSubdomain=nl
Twitter:
Instagram: