Skip to main content
  • Inzicht in de oorsprong van psychische klachten

“Toen ik nog een stuk jonger was (ik ben nu 56 jaar) kreeg ik de diagnose ‘manisch depressief’. Ik heb sinds mijn adolescentie veel soorten behandelingen gehad. Een aantal keren werd ik opgenomen. Nog steeds gebruik ik medicatie.
Ik ontmoette een EFT behandelaar tijdens een open dag van een spiritueel centrum. Zij liet me kort ervaren wat EFT kan doen bij een frozen shoulder. Dat pakte meteen gunstig uit en ze bood me een EFT sessie aan.

Via een paar actuele situaties, kwamen we bij een oude herinnering waarin mijn oma mij iets vertelde over vroeger. Als klein meisje kreeg ik te horen wat er met onze familie is gebeurd in de oorlog. Ik zag de afschuwelijke beelden voor me en had last van nachtmerries en slapeloosheid.
Dat dit nog zo gerelateerd was aan mijn huidige situatie was nog nooit naar voren gekomen in al die jaren van behandelingen. Ik ben blij met dit inzicht in de oorsprong van mijn psychische klachten. Ik ga onderzoeken wat EFT mij verder nog te bieden heeft”

Om privacy redenen zijn de namen weggelaten. De behandelaar en deze cliënt zijn bekend bij het bestuur van Stichting EFT . Er is toestemming gekregen om dit verhaal (ook) hier te plaatsen.