Skip to main content
  • Stress loslaten in plaats van vasthouden in mijn lichaam

“Helaas was ik gisteren getuige van een trieste gebeurtenis met acute stress tot gevolg.

Ik deed nog even een boodschap. Bijna bij de winkel aangekomen zag ik op een afstandje een eend op de weg zitten. Daarna zag ik een grote auto die richting de eend reed. De verdere details zal ik besparen……..het liep slecht af voor de eend.
En daar stond ik dan…..getuige van dit trieste tafereel.
Direct daarna voelde ik een hevige onrust in mijn lichaam ontstaan. Acute stress: trillende handen, kloppend hard, verward hoofd. Om mij heen ging de dag door alsof er niets gebeurd was. Ik was even radeloos; mijn hoofd wilde ‘gewoon de boodschap gaan doen’, mijn gevoel wilde hard wegrennen, verdrietig zijn, het verhaal vertellen. Ik wist even niet wat ik moest doen.

Snel genoeg besefte ik wat ik kon doen. Ik had alle kennis over EFT bij ‘de hand’ en ik begon direct met kloppen.
Ik weet hoe belangrijk het is om bij zulke acute stress de ontlading te laten plaatsvinden zodat een gebeurtenis zich niet vastzet in je lichaam en daar last veroorzaakt. Dus ik nam even de tijd om het trillen te laten plaatsvinden en te voelen wat er gebeurde in mijn lichaam.

Na een tijdje kloppen werd het rustiger, vond de ontlading plaats (diepe zuchten), de trillingen namen af en mijn hoofd werd weer helder. Uiteraard vond ik het nog steeds een trieste gebeurtenis en had ik te doen met de eend.
Maar waar ik normaal gesproken dagen last zou hebben van een soortgelijke situatie kon ik mezelf nu direct helpen. Hierdoor kon ik op een rustige manier mijn verhaal vertellen toen ik weer thuis kwam. De rest van de avond heb ik nog een aantal keren aan de eend gedacht maar heb ik verder geen last meer gehad van deze situatie.

Wat heerlijk toch om deze trieste gebeurtenis direct los te kunnen laten.

EFT; ik kan niet meer zonder!“

Om privacy redenen zijn de namen weggelaten. De behandelaar en deze cliënt zijn bekend bij het bestuur van Stichting EFT . Er is toestemming gekregen om dit verhaal (ook) hier te plaatsen.