Skip to main content
  • Traumatische bevalling

Ik had een traumatische bevalling gehad met veel ‘toeters en bellen’. Ik durfde daarna bijvoorbeeld niet meer naar een ziekenhuis te gaan. Emotional Freedom Techniques heeft me erg geholpen. Ik was al bekend met meerdere EMDR-sessies. Hoewel dat zeker heeft bijgedragen, heb ik achteraf gezien nog veel meer gehad aan EFT. EFT ging een stuk dieper.

De eerste keer vond ik de methode maar raar, ik ben een nuchter type. Uiteindelijk heeft het zelfs meer naar boven gehaald dan waarvoor ik kwam. EFT heeft mij daardoor laten inzien waar de oorsprong van mijn trauma zat. Ik wist niet eens dat deze eerdere ervaringen een link hadden met mijn angsten van nu.

Wat zo fijn was, was dat de sessies heel gecontroleerd verliepen. Het werd daardoor behapbaar en ik niet werd overspoeld. Ik kon het stukje voor stukje loslaten doordat mijn behandelaar mij goed in de gaten hield en dat gaf een veilig gevoel. Ook heeft ze me simpele ademhalingsoefeningen geleerd die me rustig maken als het nodig is en die me zelfs mijn tweede bevalling goed hebben door geholpen.

Om privacy redenen zijn de namen weggelaten. De behandelaar en deze cliënt zijn bekend bij het bestuur van Stichting EFT . Er is toestemming gekregen om dit verhaal (ook) hier te plaatsen.