Skip to main content
  • Reactie op berichten in de media over getraumatiseerde politieagenten

Sliedrecht, 16 aug 2017

 

 

Geachte lezer,

In reactie op bovengenoemd bericht willen wij u als bestuur van Stichting EFT graag de interventietechniek EFT onder de aandacht brengen voor effectieve behandeling van traumatische ervaringen.

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques en is rond 1990 is ontstaan. Inmiddels heeft veel onderzoek plaats gevonden naar deze vorm van therapie. Telkens weer blijkt EFT zeer effectief en efficiënt bij de behandeling van stress gerelateerde problemen en PTSS.
EFT is een methodiek, die gebruik maakt van een aantal acupunctuurpunten, waarmee het angstcentrum in de hersenen positief wordt beïnvloed. Bij mensen die lijden aan PTSS reageert dit angstcentrum overactief en ontketent daardoor een stressreactie in het lichaam.

Vorige week verscheen in de Huffingtonpost het bericht, dat het Ministerie van Veteranenzaken in Amerika EFT heeft goedgekeurd als veilige therapievorm bij PTSS. Therapeuten van de VA mogen hun cliënten die lijden aan PTSS, depressie, angst, pijn etc. nu officieel behandelen met EFT. Zoals u in het bericht van de Huffingtonpost kunt lezen is de VA niet over één nacht ijs gegaan bij haar goedkeuring als veilige therapievorm bij PTSS.
Op onze website vindt u een verder overzicht van onderzoeken naar de effectiviteit van EFT.

Als stichting willen wij in de eerste plaats mensen in psychische en emotionele nood hulp bieden door hen te informeren over de mogelijkheden van EFT. Daarnaast willen wij graag een maatschappelijke bijdrage leveren: EFT kent korte behandeltrajecten en daarmee lage kosten.

Wij hopen van harte dat bovenstaande informatie u benieuwd maakt naar EFT. Wij informeren u graag verder! Ook bieden wij u aan EFT te ervaren, want EFT is geen praten, maar doen en ervaren.

Met vriendelijke groet,

Stichting EFT | Kvk 63608707 | Smalweer 1 3363 JJ Sliedrecht|
www.stichting-eft.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
NL90TRIO0390979422