Skip to main content
  • Wandelen met een steentje…

Wandelen met een steentje…

Door Anita Eeltink.

Ken je dat? Dat je loopt met zo’n kiezelsteentje in je schoen? Een kleintje. Wanneer je een beetje schudt met je voet zit ie even tussen je tenen en voel je hem niet meer. Maar hij komt weer terug om je weer te irriteren. Als je er genoeg van hebt en je schoen en sok uittrekt, zie je een wondje. De schade blijkt groter dan je dacht. Doorwandelen wordt een pijnlijke tocht en de lol is er vanaf.

Steentjes in je dagelijks leven
Heb jij op het wandelpad van je leven ook wel eens van die ‘steentjes’? Ik bedoel: irritaties, signalen van je lichaam, humeurig zijn, teleurstellingen, stress? Van die dalen tussen de pieken die er hopelijk ook zijn.

Meteen aanpakken?
Terug naar de wandeling: Hoe zou het zijn gegaan wanneer je bij het eerste signaal meteen het steentje zou hebben weggegooid? Dat loopt vast een stuk lekkerder! Je houdt het langer vol èn je zou meer genieten van de tocht.

Zo simpel is het niet
Alleen, de veters losmaken en een sok uittrekken zijn nog tot daar aan toe. De ‘steentjes’ of ‘keien’ in je leven, zijn van een ander kaliver. Want stel dat je daar in gaat wroeten, wat kom je dan allemaal tegen? Dat wroeten doet misschien veel meer pijn dan dat ene steentje! Tot…….. het niet meer gaat en je lichaam letterlijk ‘stop’ zegt.

Of toch?
Wat als er een manier zou zijn om die kleine en grote steentjes vrij makkelijk te verwijderen? Een methode waarbij je niet helemaal binnenstebuiten geanalyseerd hoeft te worden? Geen lange praat en graaf-sessies?

Steentjes verwijderen op een milde manier
Sinds ik de grootste stenen heb leren opruimen met Emotional Freedom Techniques, ben ik blijven opruimen. Ik pas EFT toe bij mijzelf en met regelmaat vraag ik hulp aan een collega EFT-therapeut. Het komt voor dat ik kort van tevoren niet weet wat we gaan doen. Dan denk ik even terug aan de afgelopen tijd en herinner ik me een voorval, iets dat mij heeft geraakt. Wanneer was ik boos, teleurgesteld, gefrustreerd? Wat vond ik lastig? Waar liep ik tegen aan? Zo’n opmerking, blik, dat gesprek, die nachtmerrie….

Onderhoud (APK)
EFT krijg ik inzichten en kan ik het loslaten. Telkens voel ik me lichter na zo’n behandeling. Ik kan er anders tegenaan kijken of andere beslissingen nemen. Ik zie deze manier van opruimen als fijne onderhoudsbeurten die voorkomen dat dalen onnodig diep worden. Fijn effect is dat de pieken tegenwoordig hoger zijn en langer aanhouden dan ooit! En dat wandelt heerlijk!