• Sociale angst

Als je last hebt van sociale angst, voel je je bang, onzeker en ongemakkelijk in de buurt van andere mensen. Je bent bijvoorbeeld bang voor wat anderen zullen denken, voor kritiek of afwijzing. Ook kun je bang zijn dat je gaat blozen (bloosangst) of trillen (trilangst).

Sommige mensen zijn alleen bang in specifieke situaties, bijvoorbeeld wanneer ze in het openbaar moeten spreken (spreekangst) of wanneer ze iemand moeten bellen (telefoonangst).
Anderen voelen zich in vrijwel alle sociale situaties ongemakkelijk of angstig.

Door de angst kan je beperkt worden in je sociale leven of in je werk. Je durft bijvoorbeeld niet meer naar een feestje of je vindt het lastig om nieuwe mensen te ontmoeten.

Sociale Angst en EFT

Met EFT kan je de nare gevoelens die je hebt in sociale situaties ontladen.
Het kan daarnaast zijn dat je dingen hebt meegemaakt die bijgedragen hebben aan je sociale angst. Je bent bijvoorbeeld gepest of uitgelachen, of je hebt andere dingen meegemaakt waardoor je je niet veilig voelt bij andere mensen. De herinneringen aan deze gebeurtenissen kan je met EFT van hun vervelende emoties ontdoen, waardoor ze veel minder of zelfs helemaal niet meer je huidige contacten met anderen zullen beïnvloeden.
Sociale angst kan gepaard gaan met een algemeen gebrek aan zelfvertrouwen en een lage eigenwaarde. Ook dit is te behandelen met EFT. Negatieve overtuigingen die je over jezelf hebt gevormd zijn vaak ook goed te veranderen, waardoor je meer zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde krijgt.